Folkemøde ´24

31. august 204 – kl. 15.00-17.00 på store scene.

Hør 6 af vores spidspolitiker og vær aktivt med når de advokerer for deres ideer, politiske holdning og kommunale muligheder i forhold til disse aktuelle emner.

  • Børn og unges trivsel, dannelse og muligheder – Jakob Ville (V)
    Hvordan kan vi skabe gode rammer for børn og unge i lokalområdet, så deres mentale sundhed, livskvalitet og fremtidsmuligheder udvides og de stråler i mængden?
    Hvilke konkrete tiltag tænker du der skal til for deres dannelse, udvikling, fritid etc.?
  • Klima og miljø – Merete Due Paarup (B)
    Kolding fjord er (næsten) død Kolding kommune vil gerne bygge mere på Drejens! Hvordan kan vi sikre at fjorden genoplives og at vi får andel i statens pulje til omstilling af landbrugsarealer nær Kolding fjord?
    Hvad skal vi gøre konkret i forhold til de klimatiske ændringer, eks. højvande og oversvømmelser ved Fjorden?
    Hvad vil kommunen gøre og had siger kommunens klimaplanen om vores område?
  • Naturen – Jørgen Chemnitz (F)
    Naturen i vores lokalområde er lige til at gå ud i, men der er potentiale til meget mere grønt. Etablering af en stier ud langs Kolding fjord, plante mere skov i området, skabe oplevelser osv. Hvordan kan vi få mere af den og hvordan gøres den mere tilgængelig for alle i hverdagen, uanset handicap?
  • Det gode liv, kultur, dannelse og sundhed Birgitte Grunnet (S)
    Hvordan skal det gode liv udfoldes herude for alle der bor herude, familier med og uden børn, unge som ældre. Sundhed, dannelse og kultur er en del af det menneskelige fundament i en god hverdag. Hvilke konkrete tiltag skal der til for at påvirke lokalbefolkningen og hvordan skal de samles, udvikle kulturen sammen, motionere, skabe dannelse osv.?  Hvilke nye tiltag ser du der skal til for at understøtte lokalområdets udvikling for at blive Danmarks mest eftertragtede smørhul?
  • Infrastrukturen, veje og institutioner etc. – borgmester Knud Erik Langhoff (K)
    Lokalområdet er vokset over tid og man fristes til at sige uden en egentlig plan. Eks. er Drejens udvidelsen bygget på en ”koteletgrund”, hvilket skaber store trafikale udfordringer i hele området. Institutionerne er kun fulgt med i slipstrømmen af boligudvidelserne.For at skabe en god sammenhæng og gnidningsfri hverdag i forhold til institutioner og trafikafvikling, hvad skal der så til for at sikre at institutionerne er up-to-date, prioritere de bløde trafikanter og hvor træder kommunen ind? Specielt nu da miljøministeriet har sat en kæp i hjulet for omfartsvejen.